Losse vier ins jet zinge…..

Gerelateerde afbeelding

Door de jaren heen heb ik nogal wat liedteksten geschreven. Originele “vasteloavendslidsjere” voornamelijk voor mijn vereniging de Sjtèchneëlsjer. Maar daarnaast ook veel bestaande nummers, al dan niet klassiekers, voorzien van Kerkraadse teksten. Veel hiervan op aanvraag van verenigingen of privé personen maar ook een deel gewoon voor mijzelf. Maar bij elke tekst heb ik geprobeerd om het origineel altijd eer aan te doen. Uitgangspunt bij elke tekst die ik schrijf, is dat mijn versie de originele tekst qua indeling, klemtonen en lettergrepen precies moet volgen. Voor degene die het zingen wil, werkt dat een stuk gemakkelijker en voor degene die luistert, is het voordeel dat de Kerkraadse versie sneller opgepikt wordt. Win win wa….

Kijk maar eens wat er tot nu toe aan titels voorbij gekomen is. Vöal sjpas d’r mit!

Titellijst

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *